Jelentkezési lap

Jelentkezési lap letöltése: (docx)

HASZNOS TUDNIVALÓK:
  • Időtartam: 45 perc (A foglalkozást 45 percre terveztük, de a foglalkozás időtartamát, a pedagógussal személyesen egyeztetve, igazítjuk a csoport igényeihez)
  • A múzeumpedagógiai foglalkozásokat 20 fő felett csoportbontásban tudjuk vállalni, amelynek díja csoportonként 5000Ft.
  • Részvételi díj: 5000Ft / csoport
  • A múzeumpedagógiai foglalkozás díját a helyszínen készpénzben vagy banki utalással lehet kiegyenlíteni.
  • Jelentkezés véglegesítéséhez szükséges a kitöltött jelentkezési lapot a bibliamuzeum@rgy.hu címre visszaküldeni.
  • Csoportok bejelentkezését kérjük egy héttel a látogatás előtt a megadott elérhetőségen jelezni.

MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSOK

JEL-KÉP-TÁRGY

Ajánlott korosztály: általános iskola alsó tagozatos osztályoknak (3-4. évfolyam)

A környezetünkben számos jelrendszert ismerünk és használunk. Foglalkozásunkon bibliai, keresztyén szimbólumokkal találkozhatunk jól ismert történeteken keresztül. Mindezek megértésében a múzeumi tárgyak segítségül szolgálnak.

NÓÉ ÚTITÁRSAI, AZ ÁLLATOK

Ajánlott korosztály: általános iskola alsó és felső tagozatos osztályoknak (3-5. évfolyam)

Sokféle állat él az ember közelében, így volt ez a bibliai időkben is. Kiállításunk régészeti műtárgyai sokszínű állatábrázolásokat rejtenek, különböző jelentéstartalommal, szimbólumvilággal. Mindezeket egy játékos múzeumi adatlap segítségével, hogy ismereteinket bővítsük.

#ÉRTÉK#MENT#ŐK

Miért van szükségünk erre a műtárgyra? Érvelj mellette!

Ajánlott korosztály: általános iskola felső tagozatos osztályoknak (7-8. évfolyam), gimnazistáknak (9-10. évfolyam)

Ezen a foglalkozáson a diákok lesznek a különböző múzeumi szakemberek. Először a bibliai régészettel ismerkedünk meg, majd csoportmunkában a műtárgyakhoz kapcsolódó izgalmas rejtvényeket dolgozzuk fel. A játék célja, hogy a csoportok önállóan és kreatívan megfogalmazzák érveiket a műtárgy vásárlás mellett. Vajon mit üzen ez a tárgy a Bibliamúzeumban?

TÁRLATVEZETÉS

Ajánlott korosztály: általános iskola felső tagozatos osztályoknak (5-6-7-8. évfolyam) és gimnazistáknak (9-12. évfolyam)

A Bibliamúzeum állandó kiállításában lehetőség van tárlatvezetésen is részt venni egyénileg és csoportosan is. Kiállításunk megtekintése során a teremtéstől elindulva a feltámadásig járjuk végig a Biblia eseményeit, történeteit.

A Bibliamúzeum a múzeumpedagógiai kínálata mellett lehetőséget biztosít azon pedagógusok részére, akik szeretnének önálló múzeumi órát, vagy foglalkozást a múzeumban tartani. Mindezek mellett ajánljuk felhasználásra különböző bibliai felfedezőlapjainkat.

ISTEN HÁZA KÜSZÖBÉN BELÉPVE – RENDEZZÜK MEG SAJÁT KIÁLLÍTÁSUNKAT!

A nagyhét eseményeinek áttekintése, feldolgozása, önálló kiállítás létrehozása

Ajánlott korosztály: általános iskola felső tagozatos osztályoknak (7-8. évfolyam) és gimnazistáknak (9-12. évfolyam)

A foglalkozáson áttekintjük az Újszövetség kiválasztott történeteit. Csoportos és egyéni feladatok során bibliai igéket válogatunk az egyes történetekhez, megkeressük az irodalom, a képzőművészet kapcsolódó műalkotásait, majd hozzájuk illesztjük a Bibliamúzeum műtárgyait is. Az így létrejött, kiállításként is értelmezhető anyagot rögtönzött tárlat keretében, a kiállításrendezés szabályai mentén bemutatjuk, és mobillal dokumentáljuk.

Maximális létszám: 15-25 fő
Időtartam: kb. 60-90 perc

ONLINE SEGÉDLETEK

Melyiket a három közül?

13+1 tárgy és háromszor 13+1 magyarázat. De vajon melyik a helyes? A Bibliamúzeumban látható műtárgyakkal kapcsolatos TOTÓ segítségével megtudhatjuk azt, hogy az adott tárgyak miért kerültek be a Bibliamúzeum kiállításába, és eközben fény derül arra is, hogy milyen üzenetet hordoznak a mai látogatók számára. A TOTÓ megnyitható pdf-ben itt, vagy kattinson a képre.

Bibliamúzeum – TOTO
Megoldó kulcs

Virtuálisan gyermekeknek

A Bibliamúzeum állandó kiállítását egy önálló, gyermeknek készült grafikai sáv gazdagítja, amely különböző bibliai történeteket mutat be. A 11 jól ismert történet – virtuálisan is – immár elérhető a honlapunkon.

Virtuálisan gyermekeknek
Megnyitás