Időszaki kiállítás

MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSOK

SZÍNEK ÉS FORMÁK KAVALKÁDJA

A színek és a formák kapcsolata a képzőművészetben

Ajánlott korosztály: óvodás csoportok, általános iskola alsó tagozatos osztályok (1-2. évfolyam)

Mi mindent tudunk a színekkel kifejezni? A kiállítást körbejárva közösen felfedezzük azt, hogy a színek és formák hogyan segítik az emberábrázolást. Foglalkozás mozgással és alkotó játékkal.

MIRŐL MESÉL A KÉP?

Ajánlott korosztály: általános iskola alsó tagozatos osztályok (3-4. évfolyam)

Hogyan tudunk közelebb kerülni egy kiállításon látott műalkotáshoz? A színek és történetek mellett az érzések jelentőségének megfigyelése révén. Hétköznapi érzések és gondolatok játékos kapcsolódásai segítenek az alkotások megértésben.

RANDEVÚ A KŐMELLVÉDNÉL

Csontváry Kosztka Tivadar: Szerelmesek találkozása című festményének újra írt története

általános iskola felső tagozatos osztályoknak (7-8. évfolyam) és gimnazistáknak

 Egy ritkán látott festmény, egy közismert téma, egyedülálló ábrázolás. Mindez elmondható Csontváry Kosztka Tivadar Szerelmesek találkozása című művéről. A foglalkozás során először áttekintünk néhány hasonló témát feldolgozó, de korábbi korszakokban készült művet, majd elmélyedünk a Csontváry-festmény titokzatos világában. A kép feldolgozása egy csoportos játék formájában történik, ahol a résztvevők – a mű részletei alapján – egy önálló történetet alkotnak.

TWISTER ÚJRATÖLTVE

Ajánlott korosztály: általános iskola alsó és felső tagozatos osztályok (4-5-6. évfolyam)

 A foglalkozás keretében megismerkedünk azokkal a 20. századi nagy magyar művészekkel, akiknek a kiállításban szereplő alkotásai az Isten-ember és ember-ember közti kapcsolatokat ábrázolják. A műalkotásokat az újragondolt Twister játék segítségével fedezzük fel.


HASZNOS TUDNIVALÓK:

  • Időtartam: 45 perc (A foglalkozást 45 percre terveztük, de a foglalkozás időtartamát, a pedagógussal személyesen egyeztetve, igazítjuk a csoport igényeihez)
  • A múzeumpedagógiai foglalkozásokat 20 fő felett csoportbontásban tudjuk vállalni, amelynek díja csoportonként 5000 Ft.
  • Részvételi díj: 5000 Ft/csoport
  • A múzeumpedagógiai foglalkozás díját a helyszínen készpénzben vagy banki utalással lehet kiegyenlíteni.
  • Jelentkezés véglegesítéséhez szükséges a kitöltött jelentkezési lapot a bibliamuzeum@rgy.hu címre visszaküldeni.
  • Csoportok bejelentkezését kérjük egy héttel a látogatás előtt a megadott elérhetőségen jelezni.

 

ONLINE SEGÉDLETEK

A családok számára készült új múzeumpedagógiai feladatlapok ihletői a Bibliamúzeum egykori időszaki kiállításai. Sorozatunk címe, az EMLÉKEZET-TÁR/LAT is erre utal. A múzeum elsősorban a 20. századi művészek munkáiból rendezett évente két időszaki kiállítást. A feladatlapokkal olyan családok érdeklődését kívánjuk felkelteni, akik megtekintették a kiállításokat, és akik nyitottak a képzőművészet iránt. A feladatok mellett a művészekhez köthető érdekességekre, művészeti technikákra és bibliai összefüggésekre is szeretnénk a fiatalok figyelmét felhívni.

A feladatlapok  kitöltésében segítségként szolgál a kiállításokhoz kapcsolódó kép galéria és videó, link amelyek elérhetősége a feladatlapok alján megtalálható.

Jó szívvel ajánljuk folyamatosan bővülő múzeumpedagógiai online kínálatunkat.

Dürer: Fénybe metszett vonalak

Felfedezőlap-1A

Dürer: Fénybe metszett vonalak

Dürer: Fénybe metszett vonalak

Felfedezőlap-1B

Párizs-Paris!

Felfedezőlap-4

Most töredékes az ismeretünk…

Felfedezőlap-5

…a maga képmására

Felfedezőlap-6