Udvardi Erzsébet – Teremtés

udvardi-meghivoUdvardi Erzsébet Kossuth-díjas festőművész (1929–2013) a kortárs képzőművészet kimagasló alakja volt, számos díj és kitüntetés birtokosa (Derkovits-ösztöndíj, Munkácsy-díj, Érdemes Művész, Kiváló Művész, Szent Fortunatus Lovagrend Művészeti Nagydíj, Magyar Művészetért Díj, Kossuth-díj, Magyar Örökség Díj, Pro Cultura Christiana Díj). Alkotásaival számos templomban, kápolnában és közintézményben találkozhatunk szerte az országban. Biblikus tárgyú képei mellett festészetének ihletője volt még a balatoni táj és az ott élő emberek. A festményein ragyogó fényességet az arany-ezüst színek egyéni használatával érte el.

A Magyar Posta az utóbbi években festményeiből készítette    karácsonyi bélyegeit, melyek több millió példányban keltek el.

Bogárdi Szabó István püspök megnyitó beszéde ->

Udvardi Erzsébet Kossuth-díjas festőművész (1929–2013) a kortárs képzőművészet kimagasló alakja volt, számos díj és kitüntetés birtokosa (Derkovits-ösztöndíj, Munkácsy-díj, Érdemes Művész, Kiváló Művész, Szent Fortunatus Lovagrend Művészeti Nagydíj, Magyar Művészetért Díj, Kossuth-díj, Magyar Örökség Díj, Pro Cultura Christiana Díj). Alkotásaival számos templomban, kápolnában és közintézményben találkozhatunk szerte az országban. Biblikus tárgyú képei mellett festészetének ihletője volt még a balatoni táj és az ott élő emberek. A festményein ragyogó fényességet az arany-ezüst színek egyéni használatával érte el. A Magyar Posta az utóbbi években festményeiből készítette karácsonyi bélyegeit, melyek több millió példányban keltek el.

Udvardi Erzsébet – Teremtés
2013. június 21. – szeptember 27.
Bibliamúzeum
Budapest, 1092, Ráday utca 28.