Miért érdemes hozzánk ellátogatni?

Ráday gyűjtemény

A Biblia sokak számára vastag, nehezen olvasható és még nehezebben érthető könyvet jelent. Ráadásul egyre kevesebben olvasnak a 21. században, mi mégis a könyvet, ezt a könyvet választottunk kiállításunk alapjául, mert tudjuk, hogy valódi üzenetet közvetít. A Bibliamúzeum pedig az a hely, ahol a Biblia világát interaktív módon ismerheti meg.
Eredeti régészeti leleteket hoztunk Izraelből, hogy még kézzelfoghatóbbá váljon a történelem. Láthat olyan tárgyakat, amelyeket elsüllyedt tengeri hajókból mentettek ki. Megtudhatja, hogy kik voltak az egyiptomi istenek, és milyen használati tárgyaik voltak az egyiptomiaknak. A Szépművészeti Múzeum egyiptomi műtárgyai mellett sok szép kora keresztyén tárgyat is láthat a kiállításunkon. Megtekintheti Heródes templomának makettjét, és bepillanthat az első századok zsinagógáiba és keresztyén templomaiba. Nézelődhet, tanulhat, játszhat. Saját kezével megépítheti Noé bárkáját, kipróbálhatja magát bibliaismereti játékokban.

Gyerekbarát tárlatunkat úgy alakítottuk ki, hogy minden kiállítási szakasznál legyen a kicsik számára is látnivaló. A tárlók tárgyai és történetei grafikákon elevenednek meg a gyerekek szemmagasságában. Webkamerán a Budapesti Állatkert oroszlánjai is velünk vannak a múzeumban, és beszélgethetünk arról is, hogy milyen sok oroszlánnal találkozunk a bibliai történetekben.

Fedezze fel a Biblia világát a Bibliamúzeumban! Legyen Ön is a látogatónk! Szeretettel várjuk.